29
jun

Meer afvalbakken, minder toiletten; resultaten enquête hondenpoep bekend

In mei en juni hielpen 252 inwoners uit onze gemeente bij het vinden van het antwoord op de vraag: 'Wat is de beste oplossing voor het tegengaan van overlast door hondenpoep?' De antwoorden die we kregen wijzen een duidelijk richting aan.

Baasjes van Hellendoornse honden zijn bekend met hondentoiletten, maar laten hun hond er bij voorkeur niet op poepen. Openbaar groen en losloopgebieden worden het meest gebruikt. De meeste hondenbezitters zouden liever gebruik maken van afvalbakken, speciaal bedoeld om plastic zakjes met drollen in te gooien. Niet-hondenbezitters voelen ook het meeste voor deze oplossing en zien dat het liefst gecombineerd met strenger toezicht. Dit is de uitkomst van de enquête die de gemeente Hellendoorn heeft gehouden via deze website.

De komende weken gaat de gemeente aan de slag met het opstellen van nieuw beleid, de uitkomsten van het onderzoek zullen daar zeker in doorklinken. Burgemeester Anneke Raven: “We hebben onze inwoners niet voor niets naar hun gewoonten en hun mening gevraagd. We willen wel maatregelen nemen die werken.” Naar verwachting zal in het najaar duidelijk worden hoe de nieuwe aanpak eruit gaat zien.

Enquête resultaten voor u samengevat
Wilt u meer weten over de enquête lees dan hier een korte samenvatting van de enquête resultaten.Terug naar overzicht