Honden en hondenpoep in Hellendoorn

U heeft er vast een mening over. Doe mee aan ons onderzoek!

Hondenpoep is zo ongeveer ergernis nummer één, voor mensen zonder en met hond. Maar wat doen we eraan? Vul de enquête in en help zo bij het maken van een beter honden(poep)beleid.


Over de honden in onze gemeente

Er zijn in onze gemeente meer dan 3000 honden. Om die allemaal te laten poepen, zijn er: 

  • 52 hondentoiletten
  • 31 grasbermtoiletten
  • 9 losloopgebieden

klik op kaartje voor een overzicht


Dat ruimen we zo goed mogelijk op

Toch ligt er nog geregeld hondenpoep op plekken waar dat niet de bedoeling is. Bovendien worden de hondentoiletten lang niet altijd goed gebruikt, bieden ze geen fraaie aanblik en is het schoonmaken ervan vies werk.


Hoe kan het beter?

Dat is de vraag. Om daar een goed antwoord op te geven roepen we uw hulp in via Hellendoorningesprek.nl. Deze site is het online platform voor: gesprek, peilen, discussie en onderzoek over vele gemeentelijke onderwerpen. Het hondenpoepbeleid is het eerste onderwerp waarover we met u in gesprek willen. Uw deelname is dan ook waardevol en kan bestaan uit twee delen:

  1. In mei kon u ons helpen door het invullen van de enquête. Deze enquête is door velen van u ingevuld. We zijn nu bezig met het verwerken van de resultaten.
  2. In juni presenteren we de uitkomsten van de enquête en gaan we online verder met u in gesprek.

Voorzieningen in beeld


Hondentoilet met houtsnippers
Er zijn 39 toiletten met houtsnipperbodem en 13 met zandbodem.


Grasbermtoilet
U kunt er 31 vinden in onze gemeente.


Losloopgebied langs de Regge
Er zijn 9 losloopgebieden in onze gemeente.


Nog niet geregistreerd en wilt u meepraten over honden en hondenpoep?

Door u aan te melden kunt u meepraten. U ontvangt gelijk na invullen van het aanmeldformulier de gegevens om in te loggen. De enquête over honden en hondenpoep is inmiddels afgesloten, maar binnenkort vragen we alle deelnemers weer mee te praten n.a.v. de uitkomsten van deze enquête. Via deze website houden we u ook op de hoogte over de uitkomsten en de nieuwe aanpak.