Idee: doe iets creatiefs met de Toeristenweg!


Geef de Toeristenweg op de Sallandse Heuvelrug een andere functie! Nu er grootschalige projecten (SBB, Natuurmonumenten) e.d.op stapel staan, is dit het moment om in actie te komen. Voor woon/werk en bereikbaarheid heeft deze weg allang geen functie meer. Nu is het een hindernis voor mens en dier (verkeerd gebruik, gevaar en vervuiling.  Verwijder asfaltlaag - maak 30km zone - creëer fietspad erlangs - maak dierenroosters Op deze manier krijgen we weer een prachtig aaneengesloten natuurgebied. Vergelijk bijv. ook met natuurgebieden in Drenthe.Tussenstand


52.63% Complete (success)
47.37% Complete
0% Complete (warning)

*19 mensen hebben gestemd

Argumenten voor:

#1
Ingrid Hollatz

Meer genieten van de natuur. 

#2
Jeanette Jansen

ik ben voor zo weinig mogelijk belasten.

#3
Annewil Jansen

Een geasfalteerde toeristenweg is een achterhaald concept. De heuvelrug teruggeven aan de natuur.

#4
Lia Trentelman

eens dat een asfaltweg uit de tijd is, maar ik voel wel voor een fietspad...

#5
Peter Ooms

Maak t weer een gebied waar dieren en fauna voorang hebben sluit toeristenweg af voor al t verkeer creëer betaalde parkeerplaatsen  (  opbrengst voor sbb)

#6
Jet Mars

Deze brede asfaltweg dwars over de heide is buitengewoon storend. Op zondagen  zie je een aaneengesloten rij auto's en motoren rijden, en door-de-weeks zie je veel woonwerkverkeer. Tot 's avonds laat rijden er auto's en motoren over, en zeker niet met 50 km/uur. Met name in combinatie met racefietsers levert het gevaarlijke situaties op, met al die hellingen en bochten. Daarnaast is het gevaarlijk voor wild: vooral voor reeën.

Niet meer van deze tijd, deze weg. Voor de beleving van wandelaars en fietsers in de natuur zeer hinderlijk, zowel het zicht op al die auto's maar vooral ook het geluid! Met name op zomeravonden zeer storend. Weg ermee!

#7
Marianne Veehoeven

Maak er een 30 km weg van met onverharde stukken en wildroosters. Zo wordt het leefbaar voor mens en dier.

#8
Frans Dijkman

Deze weg meer voor toeristen gebruiken dus asvalt weg wel goede wegen om te fietsen te wandelen geen auto's meer

#9
Karin Harting

Van mij mag het weer een zandpad worden, met een fietspad ernaast.  Dat past beter bij de natuur. 

#10
Nico van Dellen

Er wordt te veel gejakkerd door motoren en auto’s. Maak er wielrenroute van. Met ontheffing ook voor olttimers tijdens evenementen. Voor ouderen en gehandicapten rijdt er de heideslak

Argumenten tegen:

#1
R.A. Huzen

Ik snap dat er mensen zijn die het liefst nergens meer asfalt willen hebben en alle auto's , motoren en alles wat maar een motortje heeft uit de mooie natuur verbannen willen.

Ik ben het totaal niet eens dat je asfalt weg moet halen en er 30 km van moet maken ik vind dat het asfalt vernieuwd moet worden en er  dan juist 80 km van maken en verboden voor fietser (ook wielrenners). Er zou dan wel een mooi dreed fietspad langs of naast moeten die ook breed genoeg is voor alle soorten fietsers zodat snel en langsaam geen gevaar zijn voor elkaar.  Ook zou op verschillende mooie punten  een stop plek moeten komen zodat ook de mensen die wat minder te been zijn even kunnen genieten.

Vervuiling is overal en waait met de wind mee en naast de snelweg doet de natuur het ook prima dus laat de mensen die dat willen hier dan ook genieten.

Als je weg en fietspad van elkaar scheidt met hier en daar een duidelijk aangegeven oversteek met verkeers remmende maatregelen bij bijvoorbeeld een mooi punt dan kan iedereen op zijn eigen manier veilig en heerlijk gebruik maken van dit prachtig stukje Nederland.

Tevens denk ik dat juist door de weg de mensen hier naar toekomen en dus allegemeenten 

 

#2
Frank Jansen of Lorkeers

Maak gewoon fiets-suggestiestroken op het huidige asfalt. Blijft het gebied ook goed toegankelijk voor hulpdiensten e.d.

#3
Henk Nijhoff

Geef de weg eem max snelheid van 30 Km/h voor al het verkeer en breng in beide richtingen fietsstroken aan op het asvalt.

#4
Marie Jose Schoot Uiterkamp

Het is prachtige weg, om snel in Holten te komen. Voor wielrenners en hardlopers mooie route. Voor ouderen en mensen met beperkingen is het heerlijke route om in auto te toeren, wannneer fietsen niet meer lukt. Verwijdering van asfalt is duur. Ook met slecht weer kun je beter hier fietsen en wandelen dan op zandpaden en wandelpaden. Mooi stuk cultureel erfgoed.

#5
Henny Wittenaar

Asfalt gewoon laten bestaan maar maak er wel een 30 km. weg van met een veilig fietspad erlangs. Als het snelverkeer langzamer moet wordt het vanzelf veiliger voor de dieren.

Als de natuur weer 1 geheel zou worden zonder asfaltweg dan zijn de parkeerplaatsen langs de toeristenweg toch ook niet meer te gebruiken? Dan zou je dus massatoerisme krijgen vanaf het gebouw van SBB ?

#6
Louis Oude Wolbers

Moet toegangkelijk blijven voor minder/invalieden per auto

#7
Harry Visser

Helemaal eens met de heer Huzen (reactie #1) met uitzondering van de voorgestelde snelheid. Ik pleit voor handhaven van 60km. per uur en beperkte toegang na een bepaalde tijd in de avond/nacht. Vrij liggende fietsstroken zal de veiligheid van mens en dier zeker bevorderen.

#8
Sten Timmermans

Zonde van het geld 

 

#9
Willem Konijnenbelt

Voor fietspad, tegen verwijderen asfalt