Jaap Harmsen vertelt over zijn eerste week als cultuurburgemeester

Zo…… de eerste week als cultuurburgemeester zit er op.

Vorige week vrijdag in het ZINiN theater beëdigd en dat was eigenlijk toch wel spannend.

Maar goed, heel erg genoten van de avond met schitterend jong talent op het podium.

Wat dat betreft zitten we zeker goed in onze gemeente.

De dag erna gelijk al een interview op de radio en heel veel appjes en telefoontjes met gelukwensen.

Ik dacht nog, dat zoveel mensen dat toch meekrijgen.

En dan is er natuurlijk die belangrijke taak: De CultuurCaravaan.

Ik heb me deze eerste week verder verdiept in de belangrijke punten van De CultuurCaravaan, en ik kan vaststellen dat er al heel wat gebeurd is.

De inmiddels vastgestelde 16 ideeën die de basis vormen zijn helder omschreven en bieden een prachtige uitgangspositie om verder uit te bouwen.

Binnenkort gaan we kijken hoe dat traject het beste verder ingevuld kan worden.

En dan opeens op donderdagavond komt er een uitnodiging binnen voor het kapellenfestival, georganiseerd door de jubilerende Eschländer Kapel uit Hellendoorn.

Eigenlijk had ik de hele zaterdag al vol gepland maar ja, na wat schuiven en verplaatsen in de agenda kon ik toch een aantal uren meegenieten van dit prima georganiseerde festival in sporthal de Voordam in Hellendoorn.

Ook daar viel mij op dat er veel mensen zijn die initiatief willen en durven nemen om “hun feestje” te bouwen en daar een ieder met interesse van te laten meegenieten.  Ik kan alleen maar zeggen: “Top!”.

Ik ga proberen jullie regelmatig op de hoogte houden over alles met betrekking tot De CultuurCaravaan, en natuurlijk ook over alles wat mij persoonlijk is opgevallen of wat ik meegemaakt heb.

Tot snel!

Jaap Harmsen