Mijn eerste jaar als cultuurburgemeester zit erop en….. wat een prachtig jaar!

Cultuurburgemeester Jaap Harmsen vertelt…….

25 november 2019

Zo, het heeft even geduurd, maar hier weer een berichtje van mij.

Mijn eerste jaar als cultuurburgemeester zit erop en….. wat een prachtig jaar!

Ik was altijd al geïnteresseerd in veel dingen op het culturele vlak en dankzij alle uitnodigingen en contacten is die interesse alleen maar verder verbreed.

Want er gebeurt werkelijk echt veel. Als je er oog voor hebt en eens even de tijd neemt om de culturele agenda te bekijken, word je steeds weer verrast door de omvang en diversiteit van het aanbod op cultureel gebied.

En, logisch, de grote evenementen krijgen vaak wat meer aandacht, maar er gebeurt naast al die “grote” evenement nog veel meer.

Deze week bijvoorbeeld viel mijn blik op het Oktoberfest bij muziekvereniging Emos in Daarle. Prachtig dat een dorp als Daarle zo’n actieve vereniging heeft.  Feest en jubilarissen. Maar liefst 55 jaar en 65 jaar lid van deze club.

Het Dialectcafé in het Noaberhuus kreeg zijn vervolg en wat je ook  niet mag missen is op zaterdag 30 november De Open Mic in De Smidse. Aanstormend talent van de bovenste plank!

En wat te denken van het Literair Café op donderdagavond 28 november in De Smidse. Waar we dan net weer bijna een maand hebben kunnen genieten van een werkelijk schitterende “Eigen Oogst”.

Dus check de agenda’s in de lokale bladen en online. Je vindt zeker iets wat jou aanspreekt of anders…. zoals ik al eerder meldde, laat je eens verrassen en ga eens ergens naartoe waar in eerste instantie misschien niet je hart ligt. Ik beloof je, vaak valt het toch erg mee, maar vaker nog, wordt je verwachting overtroffen.

Graag tot gauw!

Jaap Harmsen