Wat is mij zo opgevallen

Cultuurburgemeester Jaap Harmsen vertelt...

Was er geen nieuws? Nou dat was er zeker wel! En zoveel om te gaan bekijken en te beleven waardoor het wat langer heeft geduurd om tijd te vinden om een nieuwe blog te schrijven.

Maar goed, bij deze! Wat mij zo is opgevallen….Ik mocht in mei de eerste workshop van het zwerforkest onder leiding van Ruben Nosaehi van Podium Paco Plumtrek openen. Een initiatief van één van de werkgroepjes vanuit de CultuurCaravaan ‘Cultuurpret met een klein budget’. Liefhebbers van muziek die gratis drie muziekworkshops mochten volgen en daarna samen een concert gaven op de markt en in de “Huiskamer” met als ultieme uitkomst een concert tijdens KunstVoer op 2e pinksterdag in het centrum van Nijverdal. Jong en oud, samen muziek maken en zoveel plezier hebben. Zo zie je maar weer hoe mooi het is wanneer je iets samen doet. Met elkaar oefenen in een leegstaand winkelpand en aan het eind van de middag samen optreden, supermooi!

Natuurlijk was ik ook aanwezig bij de 25e editie van Dauwpop. Met een schitterend programma, een fijne sfeer en prima weer. Datzelfde kan gezegd worden van de “Nacht Van Nijverdal” een dag later. Ook hier was veel te beleven. Lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk ook weer heel veel muziek. Voor ieder wat wils! Op de zondag erna ben ik ook nog even naar de sessie bij Murphy's Nijverdal geweest. Het was warm, maar ook erg leuk en gezellig.

En zo gaat het maar door. Als cultuurburgemeester en dus ambassadeur van cultuur van Hellendoorn stond ik afgelopen pinksterweekend in Raalte het Ribs & Blues Festival te presenteren. Dat kost natuurlijk veel voorbereidingstijd, maar dat heb ik er graag voor over!

Binnen onze gemeentegrenzen is van alles te doen. Ik zou zeggen: kijk in de lokale bladen en je vindt, vooral in deze maanden, een keur aan uitvoeringen en evenementen.

En nu stop ik met schrijven, want ik moet nog oefenen. Ja, jullie lezen het goed. Dit jaar mag ik namelijk samen met een vriend van mij een hele goede zangeres begeleiden op het Zunnewendefestival op vrijdag 21 juni op Landgoed Schuilenburg. Ik ben hier al een paar keer geweest als bezoeker en ik kan dit festival zeker aanbevelen. Hopelijk zie ik jou daar!

Leef en geniet!

Tot gauw,

Jaap Harmsen