Dialectmaand

De maand maart stond in het teken van het ‘dialect’. Prachtig zo’n dialectmaand waarbij er aandacht is voor streektaal.

In onze gemeente werd van alles georganiseerd. N-Joy organiseerde speciale dialectavonden en zelf mocht ik op woensdagavond 13 maart het allereerste dialectcafé in Het Noaberhuus Hellendoorn presenteren. De initiatiefnemers kunnen trots zijn op een prachtige opkomst. Het hele café zat vol met dialectliefhebbers. Zij dachten allemaal enthousiast mee over welke activiteiten er georganiseerd kunnen worden in een dialectcafé.

Tussen al het praten en denken was er ruimte voor ontspanning. Herman Kampman verzorgde een quiz in het dialect over het dialect en Bert Jansen speelde gitaar, zong en ontroerde alle aanwezigen.

Maar naast de aandacht voor het mooie dialect is er nog veel meer op cultureel gebied om van te genieten. Zo heb ik de prachtige ‘Eigen Oogst Uitgelicht’ kunstwerken gezien in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

En de agenda raakt niet leeg. In het voorjaar en de zomer worden er weer veel binnen- en buitenactiviteiten georganiseerd. We kunnen ons bijvoorbeeld alvast gaan verheugen op het Zunnewendefestival dat op vrijdag 21 juni plaatsvindt.

Een echte aanrader vind ik ook de op zaterdag 6 april door ZINiN georganiseerde StageNight, een prachtige avond met aanstormend muziektalent.

En kijk om je heen, er is werkelijk heel veel gelegenheid om van cultuur, in welke vorm dan ook, te genieten.

Wil je meepraten over cultuur, kom dan morgenavond naar het cultuurteamoverleg. Het overleg vindt van 19:30 tot 21:00 uur plaats in de Daarlezaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Ik zelf ben benieuwd hoe het met de diverse werkgroepen gaat, die cultuur allemaal een warm hart toedragen.

Misschien tot morgen en anders hoop ik u binnenkort bij een van deze andere gelegenheden te treffen!

Groet, 
Jaap Harmsen (cultuurburgmeester)