CultuurCaravaan

Met elkaar in gesprek over cultuur.

Een leuk filmpje van hoe het die dag verliep.


Festivalweek beantwoordt aan verwachtingen!

De festivalweek in de Smidse ligt inmiddels achter ons. En die week mocht er zijn. De kindermiddag met Kareltje op 17 januari was een vrolijke boel en resulteerde in een schat aan ideeën die, eerlijk is eerlijk, niet allemaal naadloos onder cultuur te scharen vielen. Maar inspirerend waren ze wel. En dus hingen ze op posters aan de wand tijdens de Cultuurmarkt en de Johan Kampman Ideeënshow. Lees meer op Route naar Cultuurvisie.


Tal van nieuwe ideeën binnen!

In de afgelopen maanden zijn via de CultuurCaravaan tal van ideeën op gehaald uit alle hoeken en gaten van de samenleving. Die zijn door inwoners en deskundigen uitgewerkt, gebundeld en gecategoriseerd.

Nu gaan we naar de beslisronde. Die vindt plaats op zaterdagmiddag 20 januari in de Smidse in Nijverdal. Daar omheen hebben we de festivalweek geprogrammeerd met verschillende culturele activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen. Die week mag u/jij niet missen. Meer informatie hierover vind u op Cultuurnieuws.


Meld je aan voor de werksessies in november!

Veel mensen hebben mooie ideeën ingebracht voor de Cultuurvisie. Dankjewel daarvoor! 

Die ideeën willen we samen met jullie uitwerken in twee sessies. Op 21 en 27 november van 19.30 tot 21.30 uur in het Huis Voor Cultuur en Bestuur.

Helaas blijken niet alle e-mailadressen van de ideeënleveranciers te kloppen. Daarom ook via deze weg de oproep je alsnog te melden om ook jouw idee verder uit te werken op weg naar de grote beslisronde in de festivalweek in januari.

Mail naar cultuurcaravaan@hellendoorn.nl  en meld je aan voor de werksessie op 21 of 27 november.


Inwoners van de Gemeente Hellendoorn mogen de cultuurvisie meebepalen!

Daarom trekt vanaf 14 september de CultuurCaravaan rond. Haak jij aan? Om ons te vertellen of te laten zien wat voor jou belangrijk is als het gaat over cultuur:

  •  Is cultuur iets waar je naar luistert of kijkt?
  •  Is cultuur iets wat je ondergaat of voelt?
  •  Is cultuur iets wat je zelf doet, maakt of beleeft?
  •  Zijn klompendansen en carbidschieten cultuur?
  •  Wat doe jij in de bieb?
  •  Zit er genoeg muziek in Hellendoorn?
  •  Wat wens jij nog voor jouw buurt of dorp?

16/10 - Tourschema CultuurCaravaan

De CultuurCaravaan rijdt rond in de gemeente Hellendoorn. Kom, vrijblijvend langs meer lezen...


18/9 - Samen cultuur bepalen: de eerste oogst is binnen

Op 14 september, tijdens de aftrap van de CultuurCaravaan, werd niet alleen de CultuurBurgemeester van Hellendoorn geïnstalleerd. Er kwamen ook zo’n 75 inwoners bij elkaar in het ZINiN Theater om met elkaar te brainstormen meer lezen...


14/9 - Johan Kampman als CultuurBurgemeester

Cultuurwethouder Anja van den Dolder heeft Johan Kampman afgelopen donderdag 14 september geïnstalleerd  als CultuurBurgemeester van de gemeente Hellendoorn. De komende maanden is Kampman het boegbeeld van meer lezen...

Bekijk ook de reportage van RTV-Oost