CultuurCaravaan

Johan Kampman is CultuurBurgemeester van de gemeente Hellendoorn!

Cultuurwethouder Anja van den Dolder heeft Johan Kampman afgelopen donderdag 14 september geïnstalleerd  als CultuurBurgemeester van de gemeente Hellendoorn.  De komende maanden is Kampman het boegbeeld van de CultuurCaravaan, die door Hellendoorn trekt om inwoners de nieuwe cultuurvisie  te laten opstellen.

Johan Kampman werd geïnstalleerd tijdens de grote aftrap van de CultuurCaravaan, in het ZINiN-theater. Ter onderstreping van zijn functie, hing wethouder Van den Dolder hem een keten om, speciaal voor de gelegenheid gemaakt door medewerkers van Hebbedingen, de cadeauwinkel van de Twentse Zorgcentra.

‘Van de bank af’
Een van de belangrijkste doelen van Johan Kampman als CultuurBurgemeester  is mensen, en dan met name jongeren, “van de bank af te krijgen”. Ook  vindt hij belangrijk  jongeren een  platform te bieden voor hun initiatieven en wensen.   Tijdens de CultuurCaravaan zal Kampman zich geregeld laten zien en horen.  Op deze eerste bijeenkomst van de CultuuurCaravaan gingen tentallen inwoners van de gemeente met elkaar in gesprek over cultuur. Dat resulteerde in bijna evenveel ideeën, die de komende tijd verder worden besproken.

Bekijk hieronder de reportage van RTV-Oost


Inwoners van de Gemeente Hellendoorn mogen de cultuurvisie meebepalen!

Daarom trekt vanaf 14 september een maand lang de CultuurCaravaan rond.
Haak jij aan? Om ons te vertellen of te laten zien wat voor jou belangrijk is als het gaat over cultuur:

  • Is cultuur iets waar je naar luistert of kijkt?
  • Is cultuur iets wat je ondergaat of voelt?
  • Is cultuur iets wat je zelf doet, maakt of beleeft?
  • Zijn klompendansen en carbidschieten cultuur?
  • Wat doe jij in de bieb?
  • Zit er genoeg muziek in Hellendoorn?
  • Wat wens jij nog voor jouw buurt of dorp?

Wat vind jij en wat wil jij? Laat het zien en horen!

Wat cultuur is voor jou en wat vind jij hierin belangrijk? Daar gaan we de komende maanden naar op zoek. 
Heb jij een idee of ken jij een culturele activiteit die interessant is? Is er iets dat je graag wilt behouden of mis je juist iets? Vul dan onderstaand formulier in en HAAK AAN om de cultuurvisie van de gemeente Hellendoorn vorm te geven.