CultuurCaravaan

CultuurCaravaan

De CultuurCaravaan. Een caravaan vol cultuur. Maar wat is de CultuurCaravaan nu eigenlijk? We leggen het graag aan jou uit. De CultuurCaravaan is gestart als een bestuurlijk experiment. De gemeenteraad heeft er namelijk voor gekozen om de inwoners de cultuurvisie te laten bepalen. In januari 2018 hebben inwoners zelf een top 16 aan culturele ideeën samengesteld. Deze top 16 aan cultuurideeën wordt nu uitgewerkt door de inwoners zelf en in de loop van de tijd zijn er zelfs nog nieuwe ideeën bijgekomen! Er zit geen einde aan de CultuurCaravaan. Zo lang er ideeën zijn en er enthousiastelingen zijn om de ideeën uit te werken blijft de Caravaan bestaan. Onder het kopje 'status werkgroepen' lees je welke resultaten de verschillende werkgroepen al hebben bereikt!


Laatste nieuws - volg onze sociale mediakanalen!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van het laatste CultuurCaravaannieuws? Volg ons dan via onze sociale mediakanalen:


Zet het in je agenda: volgend cultuurteamoverleg staat gepland op 26 november 2019

Op woensdagavond 3 juli kwam het Cultuurteam bij elkaar om met elkaar te praten over, hoe kan het ook anders, cultuur! Het was weer geweldig om te horen hoe het loopt met alle werkgroepen. Zo is de groep van Mural Art druk bezig met de muurschildering op het wijkgebouw van Wijkvereniging De Blokken, waren de gratis muziekworkshops van de werkgroep Cultuurpret met een klein budget een schot in de roos en vertelde de werkgroep samen vieren van 75 jaar bevrijding over de vele initiatieven die door de samenleving zijn opgezet. Prachtig! Op dinsdag 26 november komt het cultuurteam weer bij elkaar. Ben jij een cultuurliefhebber? Zet deze datum dan vast in je agenda, want uiteindelijk is de CultuurCaravaan er voor de inwoners, dus voor jou!


Cultuurburgemeester Jaap Harmsen vertelt 

Benieuwd naar de culturele avonturen van onze cultuurburgemeester Jaap Harmsen? Lees dan zijn nieuwe blog!


Aan de slag met cultuur!

De CultuurCaravaan is volop in beweging. Tijdens de bijeenkomsten die vorig jaar januari (2018) in De Smidse plaatsvonden heeft de Bonte Honderd alle ideeën geprioriteerd. Hierbij het mooie resultaat. Wil jij weten hoe het gaat met de uitwerking van de ideeën? Klik dan hier! 

Uitslag

 • Muziekonderwijs (169 punten)
 • Kunst komt naar je toe (130 punten)
 • Uitbreiding jeugdactiviteiten in alle kernen (88 punten)
 • Cultuurpret voor een klein budget (83 punten)
 • Samen vieren van 75 jaar bevrijding (82 punten)
 • Theater- en kunst(fiets)tocht langs alle kernen (74 punten)
 • Muziekstudio en oefenruimte bandjes (67 punten)
 • Bibliotheken met sociale functie (67 punten)
 • Muziekkoepel in Nijverdal (61 punten)
 • Kennisoverdracht van cultureel erfgoed (56 punten)
 • Website voor cultuur (53 punten)
 • Marktplaats voor culturele benodigdheden (44 punten)
 • Regelneven voor cultuurinitiatieven(38 punten)
 • Inzet (dorps)budget t.b.v. cultuur (27 punten)
 • Kunst in de openbare ruimte (25 punten
 • Fysiek en digitaal podium voor amateurkunst (12 punten)

Cultuurteam overleg. Wees welkom!

Uiteraard ben jij ook van harte welkom bij het Cultuurteam overleg dat 3 keer per jaar plaatsvindt. Het team bestaat uit onze cultuurburgemeester Jaap Harmsen, inwoners, raadsleden en enthousiaste kartrekkers. Het eerstvolgende overleg vindt plaats op dinsdagavond 2 april 2019 om 19:30 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Tijdens het overleg wordt de voortgang van de CultuurCaravaan besproken, gebrainstormd en is er ruimte voor nieuwe ideeën. Wees welkom!


Cultuurburgemeester Jaap Harmsen vertelt...

Op vrijdag 21 september 2018 was het een speciale avond voor de CultuurCaravaan. Op deze avond heeft cultuurburgemeester Johan Kampman het stokje overgedragen aan Jaap Harsmsen. Jaap is voor de komende twee jaar de cultuurburgemeester van de gemeente Hellendoorn.

Jaap Harmsen (60) presenteerde Dauwpop, is sinds vele jaren de vaste presentator van Ribs en Blues en inwoners kennen hem ook als Sinterklaas. Als bandlid van Southbound kan hij zijn liefde voor het gitaarspel kwijt.

Op de vraag waarom Jaap ‘ja’ heeft gezegd op het cultuurburgemeesterschap is hij heel duidelijk: “of je nu wilt of niet, je wordt dagelijks met cultuur geconfronteerd. En hier word ik zelf heel blij van en het maakt het leven mooier en rijker. Dus als je dan voor deze functie gevraagd wordt, zie ik dat als waardering. Maar zeker ook als mooie en grote uitdaging. Cultuur delen, cultuur onder de aandacht brengen, stimuleren, soms een beetje helpen en vooral omdat cultuur iets van ons allemaal is!”

Ben jij benieuwd naar de ervaringen van onze cultuurburgemeester? Lees dan zijn blogs


Cultuur in onze gemeente


CultuurCaravaan - The Movie

Via de CultuurCaravaan hebben inwoners van de Gemeente Hellendoorn de cultuurvisie bepaald. Dit proces hebben we op film vastgelegd. Deze productie is tot stand gekomen door een financiële bijdrage van Studio Vers Bestuur.


Met elkaar in gesprek over cultuur

Een leuk filmpje van hoe het die dag verliep.